Ελληνικές εταιρείες παραδοσιακού software με εξαγώγιμο υλικό: το παράδειγμα της SoftOne

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια δίχως τέλος οικονομική κρίση, ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που το παράδειγμά τους μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει. Μια από αυτές είναι και η εταιρεία SoftOne που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων ERP, CRM και πρωτοποριακών cloud υπηρεσιών. Πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 και ως σήμερα παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τη δίνη της κρίσης όπως όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, κατάφερε να λάβει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων.

Η SoftOne με τα λογισμικά της συστήματα βοηθά στην πραγματικότητα τις επιχειρήσεις που την εμπιστεύονται να ευημερήσουν και να διαπρέψουν. Πώς το κάνει αυτό; Ας πάρουμε για αρχή το παράδειγμα του λειτουργικού συστήματος ERP. Το ακρωνύμιο ERP προκύπτει από τις λέξεις Enterprise Resource Planning και στα ελληνικά αποδίδεται ως «σύστημα επιχειρησιακού σχεδιασμού». Το λειτουργικό αυτό σύστημα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης με σκοπό την αύξηση του Business Performance κάτι που επιτυγχάνεται με την ορθολογικότερη οργάνωση και την αξιοποίηση δεδομένων και πόρων της επιχείρησης. Με τη χρήση, λοιπόν, του ERP μια επιχείρηση καταφέρνει να αυξήσει τα έσοδά της, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της ενοποιώντας διάφορες εργασίες (Finance & Accounting, Manufacturing, Supply Chain, Customer Relationship Management, Human Resources, BI/Reporting), να αυξήσει την παραγωγικότητα των ανθρώπων της, να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να αντλήσει – αξιοποιήσει πληροφορίες από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Η SoftOne ξεχωρίζει και για τις δυνατότητές της στο λογισμικό σύστημα CRM (Customer Relationship Management ή Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων). Πρόκειται για μια λύση λογισμικού (πολλές φορές διαθέσιμη και ως υπηρεσία – Software as a Service), η οποία διευκολύνει μια εταιρεία κατά την αλληλεπίδρασή της με τους πελάτες της, υφιστάμενους και δυνητικούς. Το σύστημα CRM διαχειρίζεται τα προσωπικά στοιχεία, τις πωλήσεις και τη ροή των διεργασιών που αφορούν στους πελάτες, ξεκινώντας πολύ πριν την πώληση και συνεχίζοντας μετά από αυτή. Το CRM συγκεντρώνει σε μία εφαρμογή όλα όσα χρειάζεται μια επιχείρηση για να εφαρμόσει αποδοτικές στρατηγικές marketing και να αυξήσει τις πωλήσεις και το βαθμό ικανοποίησης των πελατών της.

Ο ανταγωνισμός μεγάλος, ωστόσο με στοχευμένες ενέργειες η SoftOne απέδειξε ότι γίνεται να αναμετρηθείς με τα μεγαθήρια του χώρου και να τα καταφέρεις περισσότερο από καλά. Η εταιρεία αναπτύσσοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όσο και τις περισσότερο απαιτητικές ανάγκες των μεγαλύτερων εταιρειών. Πώς τα καταφέρνει; Έχει επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό έμπειρων και διακεκριμένων στελεχών, απασχολώντας περισσότερους από 120 εργαζόμενους και διαθέτοντας γραφεία και στην Θεσσαλονίκη καθώς και θυγατρικές εταιρείες στο Βουκουρέστι, τη Λεμεσό και τη Σόφια. Με βήματα σταθερά και ακόμη πιο σταθερή Διοίκηση, η SoftOne κατάφερε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική Επιχειρηματικότητα και Οικονομία. Με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική και επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία), η SoftOne αριθμεί ήδη ένα πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 17.000 επιχειρήσεις και συνεχίζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *