Η AWS της Amazon λανσάρει το RoboMaker για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικές εφαρμογές

Η Amazon Web Services (AWS) έχει δρομολογήσει την υπηρεσία RoboMaker, μια υπηρεσία σχεδιασμένη με σκοπό να βοηθήσει τους προγραμματιστές να χτίσουν, να τεστάρουν και να αναπτύξουν ρομποτικές εφαρμογές μέσω του cloud.

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουμε δει αναρίθμητες εταιρίες να εμφανίζονται σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας για να φέρουν αυτοματοποίηση στις βιομηχανίες μέσω λογισμικού. Παρατηρήσαμε επίσης μια αξιοσημείωτη άνοδο στην πραγματική εφαρμογή της ρομποτικής, η οποία περιλαμβάνει αυτόνομες υπηρεσίες παράδοσης φαγητού, delivery drones και έξυπνες αποθήκες.

Το AWS RoboMaker προσφέρει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν το κώδικά τους στο cloud, να το δοκιμάσουν στον ανοιχτού κώδικα προσομοιωτή Gazebo και στη συνέχεια να αναπτύξουν ενημερώσεις απευθείας στα ρομπότ τους – είτε αυτά είναι drones ή ρομποτικοί σύντροφοι για τους ηλικιωμένους. Λειτουργεί επίσης και πάνω από το Robot Operating System (ROS), ένα πλαίσο ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη λογισμικού ρομποτικής. Το RoboMaker βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν και ταυτόχρονα να ρυθμίζουν πολλαπλούς εικονικούς κόσμους –από εργοστάσια μέχρι καταστήματα λιανικής – στα οποία μπορούν να δοκιμάσουν λογισμικό για τα ρομπότ τους πριν αναπτύξουν τον κώδικα στην πραγματικότητα. «Όταν μιλάμε στους πελάτες μας, βλέπουμε το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της AWS RoboMaker, Roger Barga σε δελτίο Τύπου. «Ξοδεύουν πολύ χρόνο για τη δημιουργία υποδομών και μπαλώνουν λογισμικό για διαφορετικά στάδια του κύκλου ανάπτυξης ρομποτικής, επαναλαμβάνοντας δουλειά που άλλοι έχουν κάνει νωρίτερα και αφήνοντας λιγότερο χρόνο για καινοτομία.»

Αλλά η βασική πρόταση της Amazon προς τους προγραμματιστές εδώ δεν είναι ένα περιβάλλον ανάπτυξης επικεντρωμένο στο cloud –είναι επίσης και η πρόσβαση σε χιλιάδες μηχανές μάθησης και υπηρεσίες ανάλυσης από την αναγνώριση προσώπου της Amazon Rekognition, το chatbot Amazon Lex, τις ανθρώπινες φωνές του Amazon Poly μέχρι τα εργαλεία παρακολούθησης εφαρμογών και υποδομών στο CloudWatch.

Επιπλέον το RoboMaker ενσωματώνεται στην Amazon SageMaker, μια πλατφόρμα που παρουσιάστηκε πέρσι για προγραμματιστές που θέλουν να χτίσουν το δικό τους σύστημα εκμάθησης.

«Το AWS RoboMaker παρέχει προεγκατεστημένες λειτουργίες για την υποστήριξη των προγραμαμτιστών ρομποτικής κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έργου, κάνοντάς το αξιοσημείωτα ευκολότερο να κατασκευάσου ρομπότ, να προσομοιώσουν την απόδοσή τους σε διάφορα περιβάλλοντα και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη καινοτομία», πρόσθεσε ο Barga.

Παρότι η Amazon βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ρομπότ στα εργοστάσιά της και στις αποθήκες της, η εταιρεία ακόμη σχεδιάζει να εισέλθει σφαίρα των consumer robotics με ένα οικιακό ρομπότ που θα ονομάζεται Vesta, αν και οι λεπτομέρειες για αυτά τα σχέδια είναι αρκετά περιορισμένες.

Η παγκόσμια αγορά ρομπότ υπολογίζεται να γίνει μια βιομηχανία των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως το 2025, δηλαδή αυξημένη κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Amazon είπε ότι η AWS RoboMaker είναι διαθέσιμη στους πελάτες του cloud στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Ν. Βιρτζίνια, στο Όρεγκον αλλά και στην Ευρώπη (Ιρλανδία) και θα ανοίξει σε περισσότερες περιοχές το επόμενο έτος.

Πηγή: venturebeat.com 

The post Η AWS της Amazon λανσάρει το RoboMaker για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικές εφαρμογές appeared first on .