Μακελειό στη Φλόριντα: ο 19χρονος δεν τους εξέπληξε…

Οι μαθητές που υπήρξαν στο σχολείο μαζί με τον 19χρονο Nikolas Cruz δεν εξεπλάγησαν από το μακελειό που προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης στο Marjory Stoneman Douglas high school. O 19χρονος είχε αποβληθεί από το σχολείο για πειθαρχικούς λόγους και πολλά παιδιά παραδέχονται ότι τον φοβόντουσαν.

Από την επίθεσή του 17 άτομα σκοτώθηκαν ενώ ανυπολόγιστος είναι ακόμη ο αριθμός των τραυματιών με 14 από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αποκαλύπτει ο σερίφης Scott Israel, ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ο μακελάρης πήγαινε σε άλλο σχολείο ούτε γνώριζε τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από το εν λόγω σχολείο στο οποίο πραγματοποίησε και την επίθεσή του. Όπως αναφέρει ο σερίφης, ο 19χρονος ήταν βαριά οπλισμένος ενώ και στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα.

Η 17χρονη Dakota Mutcher που υπήρξε φίλη του 19χρονου είπε στα Μέσα «άρχισε να γίνεται περίεργος και έκοψα μαζί του». Στα social media ο δράστης έκανε αναρτήσεις σχετικές με το σκότωμα ζώων και μιλούσε για όπλα και σκοποβολή. Όλοι στο σχολείο είχαν τον φόβο του, δέχονταν απειλές και περίμεναν πως κάτι θα μπορούσε να κάνει.

Μια άλλη 17χρονη φίλη του αναφέρει ότι ο Cruz στην αρχή ήταν πολύ καλός αλλά στη συνέχεια έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι ένας μελλοντικός μακελάρης.

Οι ώρες δραματικές για τους μαθητές που κρυμμένοι μέσα στο σχολείο τους επικοινωνούσαν με τους γονείς τους. Όπως μάλιστα αναφέρουν αρκετοί, ο 19χρονος δράστης χτύπησε τον συναγερμό προκειμένου να κάνει τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες με σκοπό να καταφέρει περισσότερα ακόμα θύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *